REBARBOROVÝ KOLÁČ S TOFU

Neděste se, je výtečný.
Rozmixujeme 100 g vlašských ořechů a 100 g ovesných vloček, vmícháme 100 g celozrnné mouky, 50 g třtinového cukru a 80 g slunečnicového oleje. Zpracujeme drobenku, z níž dvě třetiny vtlačíme do vymaštěné koláčové formy nebo menšího plechu.
750 g rebarbory oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme do kastrůlku, vsypeme 3 lžíce třtinového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, přidáme lžíci vody a rozdusíme. Nakonec vmícháme tři lžíce Solamylu, necháme projít varem a odstavíme.
Rozmixujeme nastrouhanou kostku (200 g) přírodního tofu s 200 g bílého jogurtu, 2 vejci a 100 g cukru a vmícháme do rebarbory. Směs nalijeme na těsto a posypeme zbytkem drobenky. Pečeme při 150 stupních hodinu. Krájíme vychladlé.



více nápadů na zdravé moučníky najdete na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat