PETRŽELOVÁ POLÉVKA

Přivedeme k varu 2 l zeleninového vývaru (já použila ten dobrý, italský), vhodíme tři brambory nakrájené na kostičky (nové neloupáme, jen omyjeme) a dvě kostky čerstvého droždí. Promícháme, osolíme, přidáme snítku vopichu a vaříme, dokud brambory nezměknou. V kastrůlku rozpálíme 50 g másla a deset minut na něm smažíme 3 velké petržele nakrájené na tenká kolečka. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme pár minut doměkka.
Misku mladých kopřiv opereme a nasekáme nadrobno. Do hrnce s bramborami přidáme kolečka petržele (pár si jich dáme stranou) a kopřivy. Necháme přejít varem, rozmixujeme, odstavíme, vmícháme 200 g zakysané smetany, čerstvě mletý pepř, sekanou petrželku a kolečka dušené petržele, případně dosolíme. Podáváme s chlebem.



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

2 komentáře:

  1. Evi to vypadá báječně!!!! To droždí mě láká. Když jsem byla malá, maminka dělávala drožďovou polévku a mě moc chutnala...takže tohle zkusím .-)Krásné dny Vám přeje Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji zkuste, dojídali jsme ji k večeři a moc nám chutnala :)

      Vymazat