CIZRNA S CUKETKOU

200 g cizrny namočíme přes noc do studené vody, druhý den cizrně vyměníme vodu a vaříme ji asi 60 – 90 minut doměkka.
Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě velké pokrájené cibule a tři nadrobno nasekané stroužky česneku, přisypeme po půl lžičkách koření: kmín, koriandr, skořice a kurkuma a chvíli opékáme, aby se koření rozvonělo. Přidáme tři nakrájené cuketky a pět minut mícháme, aby se každý kousek obalil cibulí a kořením. Vsypeme uvařenou a scezenou cizrnu a jednu plechovku krájených rajčat (já neměla, tak jsem dala 200 ml domácí rajčatové šťávy a dvě lžíce protlaku), osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem, přiklopíme a dusíme 20 minut. Ozdobíme cibulí a česnekem opečenými dohněda a čerstvými lístky bylinek podle vlastních preferencí (čerstvý koriandr, petrželka, máta, kerblík..)



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat